Deney Atölyesi (1)

Deney Atölyesi

DENEY ATÖLYESİ

Eğlenceli bilim deneyleri sayesinde, hem yeni şeyleri öğrenmek hem de eğlenmek ve bunu en iyi şekilde yaşamak mümkün olabilir. 

Eğlenceli Deney Atölyesi’ne Gelin. İşte tam meraklı çocuğunuza göre bir atölye çalışması; son derece eğlenceli, şaşırtıcı  bir sürü deney…

Karışmayan rengarenk sıvılar, renkli kıvılcımlar, beyaz baloncuklar,  sis oluşturalım, kar oluşturalım, sonsuz görüntüler, havada uçan top, sihirli kumbara , kristal oluşturalım, plastik top yapalım, kabaran köpükler, bilimsel oyuncak tasarımı   mucit çocukları bekliyor.

Bilime karşı merak uyandıran uygulama dolu atölye etkinliklerimiz çocuklara inanılmaz bir deneyim yaşatacak.

Deney Programı: Vücudumuz, Duyu Organlarımız, Kuvvet, Hareket, Enerji, Ses, İklim, Hava, Su, Buz, Çevremiz, Aynalar, Karışımlar, Beslenme, Sağlığımız  vb. konuların yer aldığı eğlenceli ve eğitici program

Her etkinlik öncesi her etkinlik için ayrı ayrı malzemeler hazırlanır, çocuklar aktif olarak deneylere katılırlar.

Öğrenciler gruplar halinde etkinliğe katılırlar.

Etkinlikler tek bir grup için yaklaşık 40-60 dakika sürmektedir.

Çocuklar birbirinden ilginç deneyleri eğitmenlerin rehberliğinde kendileri yaparlar.

Çocuklarda gözlem yeteneği, problem çözme becerisi, sebep-sonuç ilişkisini kurma, bilimsel düşünme becerisi gelişir. Çocukların bilime karşı merakı artar.

Eğitmenlerimiz alanında uzman, deneyimli öğretmenlerden oluşmaktadır.

Etkinliklerimiz okul müfredatını destekler.

Etkinlik sonunda yaptığı bir deney ya da kullandığı bir malzeme çocuklara hediye olarak verilir.

Deneylerimiz güvenlidir, tehlike oluşturmaz.

Deney Atölyemizde: Geleceğin bilim insanlarını, doktorlarını, fizikçilerini, kimyacılarını, kimyagerlerini, biyologlarını, biyokimyagerlerini ve genetikçilerini yetiştirmeyi amaçladık. Çocuklarımız bu atölyede deneyerek, yaparak, uygulayarak eğitim alacak; eğitimin dışında değil oyunun tam da içerisinde aktif olacaklardır.

Çocuğunuz bilime meraklı mı?

Keşfetmeyi ve sorgulamayı seviyor mu?

Mutfağa gidip siz yokken mutfak malzemelerini birbirine karıştırıp yeni şeyler deniyor mu?

Hemen hemen tüm çocuklarda bu soruların cevabı "evet" tir. Çünkü doğumdan ölüme kadar biz insanlar meraklı ve keşifçi canlılarız.

Peki, ülkemizde neden bilime merak fazla değil?

Bu sorunun cevabı aslında yukardaki cevapla bağlantılı. Meraklı bir şekilde dünyayı sorgulayan ve keşfetmeye çalışan çocuklarımızın sorularına ne kadar cevap verdik?

Veya keşfetme arzularını ne kadar giderebildik?

Mutfağa girdiğinde ve Bir şeyleri keşfetmeye çalıştığında onlara kızdık mı yoksa normal diyerek onları cesaretlendirdik mi? 

Ve sonrasında okula başlayan çocuğumuz okul ortamında fen bilgisi derslerinde teorik bilgiden farklı olarak keşfetme arzusunu giderebildi mi?

Tüm bu soruların cevabını verdiğimizde bilime olan durumumuzu özetlemiş oluruz.

Özel Mucit Çocuklar Anaokulu olarak bizim yapmak istediğimiz ise doğduktan itibaren meraklı, keşfeden ve sorgulayan çocuklara istedikleri ortamı sunmak.

Aslında biz farklı bir şey yapmıyoruz!

Yaptığımız doğası gereği davranan çocuklara doğal bir ortam oluşturmak

 

Etiket Anahtar

#okulunagüven #hijyen #dikili #anaokuludikili #dikilianaokulu #sağlık #maske #mesafe dikiliozelmucitcocuklaranaokulu #ozelmucitcocuklaranaokulu  #temizlikşart #temizlik #özader #anaokulu #kreş #Türkiye #izmir #okulöncesieğitim